ERSOYMEDYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ERSOYMEDYA

myportdesign ersoymedia forum internet msn network
 
AnasayfaPortalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KubrA
Mod
Mod
KubrA


Kadın Mesaj Sayısı : 28
Yaş : 30
İş/Hobiler : ogrenci
Lakap : yokyok
Kayıt tarihi : 07/04/08

Çikolata Soslu Armut Tatlısı Empty
MesajKonu: Çikolata Soslu Armut Tatlısı   Çikolata Soslu Armut Tatlısı Icon_minitimeSalı Nis. 08, 2008 3:18 pm

Çikolata Soslu Armut Tatlısı Picture+1188


4 adet armut
4 kare milföy hamuru
1 parça tereyağ
4 tatlı kaşığı toz şeker (esmer şeker)
1 yumurta sarısı

1 paket hazır çikolata sosu
Yarım litre süt

Önce hazır çikolata sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi sütle pişirelim.

Armutları yıkayıp kurulayalım. Milföy hamurunu çözdürüp, hamurları armutları kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar incelterek (~ 2 mm.) merdane ile açalım.

Her hamurun ortasına 1 armut koyduktan sonra hamurun uçlarını armudun tepesine doğru kaldırıp kürdanlarla tutturalım. Isterseniz tepside pişerken ve servis yaparken düzgün dursun diye armutların dibini hamuru sarmadan biraz kesip duzeltebilirsiniz.

Hamurun her tarafına fırçayla yumurta sarısı sürüp, üzerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpelim.
En üste ise 4 eşit parçaya böldüğümüz tereyağını koyalım. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında hamurlar kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Çikolata sos veya dondurma ile ılıkken servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çikolata Soslu Armut Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Biberiye Soslu Pirzola
» Akdeniz Soslu Makarna Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ERSOYMEDYA :: KADINCA :: YEMEK TARIFLERI-
Buraya geçin: