ERSOYMEDYA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ERSOYMEDYA

myportdesign ersoymedia forum internet msn network
 
AnasayfaPortalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Baharatlı Bonfile

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
foreverlove
ZuperMod
ZuperMod
foreverlove


Kadın Mesaj Sayısı : 15
Yaş : 38
İş/Hobiler : ev
Lakap : forever
Kayıt tarihi : 07/04/08

Baharatlı Bonfile Empty
MesajKonu: Baharatlı Bonfile   Baharatlı Bonfile Icon_minitimeSalı Haz. 10, 2008 8:14 am

Malzemeler
• 500 gr bonfile
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 2 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz? karabiber





Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz.

Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın

Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.

Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun.

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın.

En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Baharatlı Bonfile
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ERSOYMEDYA :: KADINCA :: YEMEK TARIFLERI-
Buraya geçin: