Bir bütün tavuk 1 tatlı kaşığı un 2 soğan, 3 patates, 4-5 diş sarımsak 1 havuç, 1 limon Taze veya kuru kekik tuz, istediğiniz baharatlar(ben bir parça da taze zencefil kullandım)
Tavuğu güzelce yıkayıp, suyunun süzülmesini bekleyelim. Limonun yarısı ile tavuğun bütün derisini güzelce ovalım. Sonra bu yarım limonu doğrayıp tavuğun içine sarımsaklarla birlikte yerleştirelim. Tavuğun üzerine tuz ve istediğiniz baharatlardan serpelim.
Patatesi ve havucu soyup istediğimiz şekilde doğrayalım. Soğanların da kabuklarını soyup dörde bölelim.
Fırın poşetinin içine bir kaşık unu ekleyip sağa sola sallayarak poşetin her yerini unlayalım. Tavuğu içine yerleştirelim. Patates, havuç ve soğanları da koyalım. Taze kekik dallarını (yoksa kuru kekik ile sebzeleri ayrı bir kapta karıştırıp öyle poşete koyabiliriz), halka halka kesilmiş limonu poşetin içine koyalım. Poşeti bir kaç yerinden delip ağzını sıkıca bağlayalım.
Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 45- 50 dakika pişirelim. Poşeti çıkaralım ve sebzelerin üzeri biraz kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar tavuğu fırında tutalım.